Brasschaat / Lokeren 29-10-2021

 

Sprinter logo

 

logo Lokeren
logo Lokeren

Hieronder de regels zoals ze nu van toepassing

zijn in het zwembad te Lokeren

 

Richtlijnen met betrekking tot heropstart LZV-zwemtrainingen

sportdienst Lokeren heeft volgende corona maatregelen in sportclubs en kantines afgekondigd :

 • Vanaf vrijdag 29 oktober is het verplicht om in het gehele sportcomplex (dus ook in de gangen van het zwembad) een mondmasker te dragen wanneer je je verplaatst.
 • Vanaf vrijdag 29 oktober is het verplicht om een mondmasker te dragen in de kantine wanneer je je verplaatst. Aan de tafel is dit niet verplicht.
 • Vanaf maandag 01 november is het verplicht om jouw covid safe ticket te tonen aan de barkeeper alvorens je plaats neemt in de kantine.

 

Gelieve U aan deze maatregelen te houden voor ieders welzijn en gezondheid .

 • Regel 1: Wie ziek is of ziektesymptomen vertoond, blijft thuis. Ook wanneer je tijdens de laatste twee weken in een oranje of rode zone bent geweest, vragen we je om thuis te blijven.
 • Regel 2: Er wordt gevraagd om niet vroeger dan 10 minuten voor het begin van de training aanwezig te zijn.
 • Regel 3: De handen worden bij het binnengaan ontsmet en de aanwezigheid wordt geregistreerd.
 • Regel 4: Het binnengaan gebeurt via de cafetaria van LZV waarbij de afstand van 1,50 meter gerespecteerd wordt. Zwemmers ouder dan 12 jaar dragen een mondmasker. Het is verboden om in de cafetaria of in de gangen rond te hangen.
 • Regel 5: In de gangen wordt zo veel mogelijk rechts gehouden.
 • Regel 6: Doe je zwemkledij thuis aan onder je gewone kledij om het omkleden zo kort mogelijk te houden en de tijd in de kleedhokjes te beperken.
 • Regel 7: Enkel trainers, redders en zwemmers zijn toegelaten in de kantine en het zwembad. Al andere personen als toeschouwer zijn niet toegestaan.
 • Regel 8: Rond het zwembad wordt de 1,50 meter regel gerespecteerd (bv. tijdens het opwarmen, tijdens uitleg of feedback, losmaken, naar het toilet gaan).
 • Regel 9: Tijdens het zwemmen kan er zoals normaal in de banen gezwommen worden. Als de zwemmer het bad verlaat wordt een afstand van 1,50 meter gehouden ten opzichte van elk ander persoon. Het is uit den boze om samen aan de kant te blijven staan/hangen.
 • Regel 10: Gebruik enkel je eigen materiaal (vinnen, snorkel, drinkfles).
 • Regel 11: Na de training kunnen de douches enkel gebruikt worden om zich af te spoelen (geen douchezeep of shampoo).
 • Regel 12: Het omkleden dient zo snel mogelijk te gebeuren en het gebouw dient zo snel mogelijk verlaten te worden.
 • Regel 13: De haardrogers mogen niet gebruikt worden.
 • Regel 14: Het verlaten van het zwembad gebeurt via de nooduitgang (vlak voor de kantine).

 

Hoe kom ik veilig naar het zwembad?

We komen binnen langs de LZV-ingang, ontsmetten onze handen en dragen onze zwemkledij al onder onze kleren. Zo beperk je de tijd in jouw kleedhokje. Je aanwezigheid wordt geregistreerd. Wie ouder is dan 12 jaar draagt een mondmasker in de gangen en de kleedhokjes. Omkleden kan enkel in de individuele kleedhokjes.

 

Na de zwemles blijf je niet hangen. Zeep en shampoo zijn niet toegelaten in de douches. Je kan je enkel even afspoelen. Je kleedt je terug om in de kleedhokjes en je verlaat het zwembad via de nooduitgang. De ouders kunnen de kinderen hier afhalen na de training.

 

Mogen de (groot)ouders mee in het zwembad of in de kantine?

Helaas nog niet, de kantine blijft voorlopig nog gesloten. Enkel zwemmers mogen het zwembad betreden. De (groot)ouders kunnen de zwemmers na de training buiten opwachten aan de nooduitgang. Er mag dus niemand in de kantine of in het zwembad buiten de zwemmers, trainers en redders.

 

UITZONDERING: We maken een uitzondering op enkele van onderstaande regels voor de groep watergewenning (W1). Voor deze kinderen laten we één (groot)ouder per kind toe in de kleedhokjes om de kinderen te helpen omkleden. Deze (groot)ouder gaat niet mee in het zwembad! OPGELET: Voor de zwemles worden de kleedhokjes dichtst bij de cafetaria gebruikt, maar na de zwemles gebruiken de kinderen van de zwemschool de verste kleedhokjes achter de hoek. De lockers kunnen dus niet worden gebruikt. Zorg er dus zeker voor dat uw kind een zakje mee heeft in het zwembad om de kleren in te stoppen met een handdoek.

p.s. Dit alles wordt onder voorbehoud gepubliceerd.